diumenge, 4 d’abril del 2010

Dijous, 1 de maig de 2008

És veu que els noruecs, al igual que els de casa ,tenen clar que l’1 de maig i a l’inversa del que el títol del dia porta, avui no es treballa.

La majoria de Museus es troben tancats així que avui seria un dia que la sort marcarà, anem a provar-la.

Agafem el metro, després de menjar el bufet de l’esmorzar i cap a un lloc mil•lenari en termes olímpics, el Holmenkollen.

Al lloc es troba un centre olímpic amb la torre de salts, el trampolí i el museu de l’Esquí. Esta plovent però això ja es normal en aquestes terres.

El lloc és impressionat, pugem a la torre de salt i ens imaginem com aquesta gent pot pujar fins aquí i com veu el terra, aquests paios no estan gaire centrats, ja t’ho dic jo.

De Holmenkollen agafem el metro i cap al Vigelands Parken, un parc ple d’escultures de bronze de l’autor del mateix nom.

Al costat del parc un club de tennis on el Joel ja s’hi posaria a jugar. El parc és un reguitzell d’estàtues que representen des de les etapes dels homes a la vida fins una font que és un conjunt d’homes i dones. Els Japonesos estan com bojos fent fotos. El parc és immens i si hi aneu no dubteu en passar-hi una llarga estona.

L’escultor del parc fou Gustav Vigeland. Del parc anem a recórrer Oslo amb tots els transports públics que ens entren amb l’Oslo Pass. Tramvies, metro i autobusos ens porten a fer un recorregut turístic brutal.

Ja se’ns a fet fosc, sopem a l’hotel i tornem a donar-nos una sessió de gimnàs i sauna. El dia ha estat aprofitadet. Ja veurem que farem demà...bona nit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada