diumenge, 4 d’abril del 2010

Divendres, 2 de maig de 2008

Avui ens hem aixecat d'hora i hem agafat l'autobús número 30 que ens porta fins a Bygdoy, que és la zona dels museus.

En aquesta zona que és com un braç del fiord on es troba Oslo hi ha uns museus preciosos, concretament:

1. Museu dels víkings.- Podem veure una sèrie de embarcacions víkings, armes , monedes i estris de l’època, una passada si us agrada aquesta temàtica.
2. Museu fram.- Aquest museu fou construït al voltant d’un vaixell transatlàntic que es pot visitar. El vaixell era dels exploradors noruecs que van anar al pol nord. El vaixell és enorme i el museu molt peculiar. Els de NAPAJINRI estarien aquí segur.
3. Museu naval noruec.- En aquest museu ens trobem un munt d’embarcacions noruegues, des de vaixells clàssic a embarcacions ultra modernes que han participat en olimpíades, noruegues per cert.
4. Museu Kon-Tiki.- El típic museu de expedicions al voltant del món. Un expedicionari de referència marca com viatjaven els ancestrals pel món, molt complert.
5. Museu Popular Noruec(Norks Folke museum).- El menys impressionant de tots els museus d’aquesta zona, però tot i això, la col•lecció de vestits, estris i el medi és molt interessant.

En acabar del dia de museus, retornem cap al costat del parc vigeland on es troba el museu del mateix nom. El museu es força gran i es veu a escala minimitzada totes les figures que hi ha en el parc. A més ens ensenyen com es van construir, una visita obligada.

Del lloc i amb el tramvia cap a la zona del port a visitar el centre del Premi Nobel de la Pau, l’únic que es dona a un lloc diferent de Suècia. Aquí les fotos estan prohibides però veiem els premis de la pau dels diferents anys, quines personalitats, als nostres anys de naixement : Amnistia internacional i Teresa de Calcuta.

D’aquí cap al Palua Reial, veiem el canvi de guàrdia, que és més auster que el de Londres però que s’ha de veure. El veiem a les 13:30.

Voltem per la ciutat i cap a l’hotel, avui estem destrossats, no fem ni gimnàs, la sauna no pot faltar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada