diumenge, 4 d’abril del 2010

Dimecres, 30 de maig de 2008

Aquí comença un altre viatge, la veritat és que com la majoria de viatges comença força de matí i la sensació continua essent anys després la mateixa barreja de nervis cap al desconegut i esperança de que com sempre sigui un viatge per recordar, vaja que tot surti bé.

Ens llevem molt d’hora i ens deixen a l’aeroport. El que té els viatges que busquem per internet és que són barats , almenys el vol, però que algú ha de tenir la bona fe de portar-nos a l’aeroport i algú s’ha de quedar amb el”dimoniet” del Roc, el gos que tenim com a imatge del bloc.

L’avió l’agafem a les 06.45 del matí i després de 2 hores i 40 minuts, aterrem a un aeroport d’aquells que no fan gaire patxoca pel petit que és. L’hora d’arribada a l’aeroport de Torp és les 10.00 del matí. De l’aeroport agafem un autobús, que val 500 corones els dos anar i tornar ( si comptes el descompte per a estudiants).
L’autobús tarda en arribar a Oslo ben bé 1 hora i 40 minuts, temps suficient perquè el Joel faci una becaina(com sempre fa). En arribar a Oslo la primera impressió, una ciutat com una altra, plena d’obres i ara toca caminar fins a l’hotel. L’hotel que hem buscat és l’Scandic Edderkoppen. Es troba situat al costat de la Galeria Nacional i a un pas del centre d’Oslo. La veritat es que ha sortit caret però és el que tenen les ciutats nòrdiques(és un 4 * amb tot).

Ens mengem un entrepà i cap al punt d’informació que hi ha just darrera de l’ajuntament d’Oslo. Allí comprem l’Oslo Pass que val 654 corones per 72 hores els dos(amb el mencionat descompte per a estudiants.
Ja són les 14.30 hores d’aquest primer dia i el primer museu que busquem és el del renombrat pintor Munch( sí el del crit!). El Munch-Musset és molt petit i no hi ha gaire gent visitant-lo. La veritat és que és molt maco, però el quadre més famós del pintor no es troba al lloc.

Quan sortim del museu veiem un grup de gent que està prenent un beure en una terrassa, tots van amb mantes al damunt que l’establiment ofereix perquè no tinguin fred, que en són de rars aquests noruecs!!!.

Després cap al Museu d’Història Natural , que es troba al costat, i ara ve quan ens diuen que està tancat, així que cap al National Theatre on podem veure la Universitat de Oslo, la Galeria Nacional que visitem però per fora i ja està perquè se’ns aha fet fosc, i aquí quan es fosc la ciutat perd la seva vida. De fet al darrera de l'ajuntament ja no és veu ningú....

Estem rebentats i anem cap a l’hotel. Com que l’hotel té gimnàs hi anem així com a la sauna. D’aquí a internet . La Lia que no ha estat al gimnàs està menys cansada que jo.
a més un quatre estrelles amb tot)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada